www.kara.hu
Somogy megye
Kára
Kára

2024. Június. 18.
Levente napja van.


Kára
Község hivatalos honlapja

Napjaink

Lélekszám: 75 fő

 

 

Az önkormányzat apró lépésekkel és takarékosan ugyan, de igyekszik mindent elkövetni az apró falu fejlődéséért. A megfontolt gazdálkodás szépen lassan elérte eredményét: minden utca szilárd burkolatú, valamennyi ingatlanban kristálytiszta ivóvíz folyik, s tizennyolc házban vezetékes telefont is bevezettek. A kilencvenes évek elején avatták fel a kultúrházat, amely ma a falugyűlések, ünnepségek és lakodalmak otthona. Kára is bekapcsolódott az energiatakarékos közvilágítási programba, s korszerű világítótesteket szereltek fel 2002-ben. A faluban igen kevés munkahely, az önkormányzat alkalmaz pár embert, többen ingáznak Tabra vagy Szorosadra.

 

A megfizethetetlen csendje és természeti környezet miatt Kára nem ismeretlen a turisták előtt, s voltak olyanok is, akik az ország másik végéből költöztek ide. Több házat németek és egy holland család vásárolt meg és újított fel.

 

2002-ben készült el a kárai gyerekek nagy örömére a játszótér, amelyet saját forrásból fajátékokkal népesítettek be a település elöljárói. A kicsik mellett a felnõttek is szívesen jönnek ide, hiszen nyár estéken sokáig beszélgethetnek, miközben csemetéik önfeledten játszanak.

Copyright © 2009
Integranet Kft.
Nyomtatás Levél Térkép
Széchenyi 2020